CHOCO-STORY, THE CHOCOLATE MUSEUM IN BRUGGE

CHOCO-STORY, THE CHOCOLATE MUSEUM IN BRUGGE

Cacao prikkelt al eeuwen onze smaakzin: van de gekruide godendrank bij de Maya’s en Azteken tot de populaire zoete chocolademelk in Europa. Als je weet dat meer dan driekwart van de mensen van chocolade houdt, hoeft het niet te verwonderen dat de fascinatie voor deze exquise lekkernij zeer groot is. Choco-Story | The Chocolate Museum, gevestigd in het historische Huis ‘de Crone’, op het St-Jansplein in het hartje van Brugge, brengt de 4000-jarige geschiedenis van chocolade tot leven in woord, beeld en smaak.

DE GESCHIEDENIS VAN CHOCOLADE IN WOORD, BEELD EN SMAAK

The Chocolate Museum telt 3 verdiepingen en toont enerzijds de rijke geschiedenis van de chocolade en anderzijds de ingrediënten en het productieproces van vroeger en nu.

De Mayakamer op de eerste verdieping vertelt het mystieke leven van de Maya’s en Azteken aan de hand van prachtige, authentieke objecten. In de grote zaal op de eerste verdieping wordt dieper ingegaan op het gebruik van de cacao door Maya’s en Azteken.

Op de tweede verdieping maak je onmiddellijk kennis met de gevarieerde ingrediënten van chocolade en het verwerkingsproces van boon tot chocolade.

Op de derde verdieping wordt het gezondheidsaspect van chocolade uit de doeken gedaan. Chocolade is een bron van goede voedingskwaliteiten en wordt meer en meer bestudeerd.

DEGUSTATIECENTRUM

Alvorens het museum te verlaten, loop je best even langs bij het demonstratiecentrum.  Hier wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd hoe je het beste chocolade maakt, en wat je precies moet doen om een mooi glanzend uitzicht en een knappende structuur te bekomen.

Tevens kunnen de bezoekers er proeven van de chocoladeproducten die er ter plaatse speciaal voor hen gemaakt worden.

Ook kunnen ze er kennismaken met de chocolademassa, alvorens deze verwerkt wordt tot chocolade.

MUSEUMSHOP

Als je je graag nog wat verder verdiept in de geschiedenis en geheimen van chocolade, biedt de museumshop een oplossing. Hier vind je literatuur over alle facetten van chocolade. Daarnaast kan je er ook terecht voor andere leuke souvenirs van je bezoek

PRAKTISCHE INFO

Het Chocolate Museum is gelegen in het Centrum van Brugge, Wijnzakstraat 2, en is het hele jaar open, dagelijks van 10 tot 17 uur. De toegang kost er 7 euro.

2018-10-16T15:30:21+00:0026-09-2018|