OVER BRUGGE EN HAAR STREEKPRODUCTEN

OVER BRUGGE EN HAAR STREEKPRODUCTEN

Brugge (of door de lokale inwoners uitgesproken als bruhhe) is een kleine stad dichtbij de Vlaamse kust die ongeveer 20.000 personen telt binnen de stadsmuren. Vanaf het eerste moment dat je Brugge binnenkomt ben je volledig betoverd door de pittoreske straten en pleintjes en de talloze chocolade en kantwinkels.

In dit artikel bespreken we 4 dingen waar Brugge zeer bekend voor is namelijk: bier, chocolade, kant en de friet.

 

Bier

Brugge is gekend om zijn middeleeuwse uitstraling, chocolade en uiteraard bier. Deze godendrank kan je dan ook bijna op iedere straathoek kopen. Probeer vooral veel soorten uit want iedere soort is een aparte beleving.

Brugge telt verschillende brouwerijen waarbij de Halve Maan de bekendste is, als je bent geïnteresseerd in hoe bier wordt gebrouwen moet je zeker eens een gidstocht boeken! Ook het biermuseum is een echte aanrader!

Enkele stadsbieren: Brugse Zot, Brugge Tripel, Fort Lapin, Straffe Hendrik, …

Brugge telt enkele café’s waar je 100 of meer soorten bier kan krijgen, weet je niet welke kiezen? De cafébaas helpt je met veel plezier en later op de avond zal hij zelfs de verhalen van het bier met je delen.

Local tip: Wandel zeker eens binnen in café Vlissinghe, dit is  het oudste café in Brugge en bestaat al meer dan 500 jaar.

 

Chocolade

mmm de gedachte aan chocolade alleen al doet je kwijlen van verlangen, maar je hebt geluk! In Brugge heb je talloze chocoladewinkels en zelfs chocoladexperts!

Wandel eens binnen in een klein chocoladewinkeltje, kijk wat rond, proef eens en neem een doosje echte Brugse chocolade mee voor mensen thuis, je zal zien dat ze het fantastisch zullen vinden!

Waarom niet eens chocolade snuiven? Bij meester chocolatier Dominique Persoone is het mogelijk! Doe net zoals de Rolling Stones en snuif wat van die cacao recht je neusholtes in.

Wil je meer weten over de herkomst en fabricatie van chocolade? Dan moet in Choco-Story zijn, het chocolade museum in Brugge.

Local tip: Bezoek zeker eens The Chocolate Line van Dominique Persoone op het Simon Stevinplein!

 

Kant

Je kent vast en zeker nog de witte tafelstukjes bij je grootouders of ouders thuis, Brugge werd wereldberoemd door de kwaliteit van zijn kantindustrie. Op een bepaald moment in de geschiedenis waren ¾ van de vrouwen aan het kantklossen.

Overal in Brugge kom je kleine gezellige winkeltjes tegen waar je nog het authentieke kant uit Brugge kan kopen. In sommige winkeltjes heb je zelfs het geluk dat je ziet hoe ze jouw stukje maken!

Geef eens een stukje Brugs kant aan je ouders of grootouders, ze zullen nog zo content zijn.

Local tip: Bezoek het kantcentrum

 

Frietjes

Frietjes of wij Bruggelingen noemen ze wel eens luchtig krokant goud, deze lekkernij is wereldbekend en heeft ons land op de wereldkaart geplaatst.

In Brugge houden we van frietjes en je kan ze dan ook bijna overal krijgen, is het niet in een restaurant dan is het in een echt frietkot.

Als je een frietje wil eten in Brugge dan moet je zeker eens langs de groene restaurantjes op de markt gaan. De groene restaurantjes? In de Brugse volksmond worden de twee kleine groene frietkotjes op de Markt, de groene restaurantjes genoemd.

De Bruggeling is zo verzot op frietjes dat we er zelfs een museum voor hebben! Het Frietmuseum kan je vinden in de Vlamingstraat en is zeker eens een bezoekje waard.

Local tip: Als je naar de groene restaurantjes gaat, kijk dan naar het belfort en neem het linkse kraam.

 

Websites:

Biermuseum

Brouwerij de Halve Maan

Choco-Story

Chocolate Line

Kantcentrum

Frietmuseum

 

Wil je meer informatie over Brugge of wat je er allemaal kan doen? Bezoek dan zeker eens: https://www.visitbruges.be/

2018-10-16T14:07:53+00:0029-09-2018|